Thursday, December 23, 2010

Guia de Viatges - Polinèsia Francesa: Tahití, Huahine, Tahaa i Bora Bora

I per fiiii!!! Ja la tenim aquí! La primera de les entrades sobre la Guia de Viatges de Polinèsia!!! Ueeeeeeee! ;D

Com estareu notant em fa especial il•lusió fer aquesta entrada, i es que apart de que ja fa temps que tocava retornar a les entrades corresponents a les Guies de Viatges, parlar sobre Polinèsia per mi és un "gustassu" total! Vamos que segur que notareu una eufòria desmesurada en tota aquesta nova entrega de la Guia de Viatges! ;)


Doncs bé, el fet és que si recordeu fa un temps vaig voler provar lo de les enquestes incrustades al blog a veure que tal funcionava i preguntava per la destinació que preferíeu que fes primer de les moltes que tinc pendents! ;) Per sort va guanyar la millor de totes... jejeje! ;) De manera que anem per feina perquè hi ha molt a explicar! ;)

Primer de tot comentar que intentaré anar per parts amb una destinació de la que no hi ha gaire informació (ni tan sols per internet) i tot i que tothom té la imatge idíl•lica de les platges del paradís no se'n coneixen gaires detalls...

Bé, el resum ràpid sobre Polinèsia és un... ÉS DE TOTES TOTES EL PARADÍS!!! I us asseguro que una categoria així no l'atorgo perquè sí, però es que realment totes les paraules, adjectius, explicacions per descriure Polinèsia són insuficients per la bellesa que tenen cadascun dels seus racons! ;)

Doncs ara que seguiu notant la meva emoció pel tema comencem per situar al mapa la Polinèsia Francesa:



Com podeu veure tota la zona de les micro-illes és molt amplia, en realitat l'espai corresponent a la Polinèsia és tan gran com tota Europa, de manera que per anar d'un dels arxipèlags a un altre podríeu estar tanta estona com per anar de Barcelona a Berlín, per exemple. Els arxipèlags que formen Polinèsia en són 5: Illes de la Societat, Illes Marqueses, Tuamotu, Australs i Gambier.

L'arxipèlag del que jo us parlaré és del de les Illes de la Societat (també conegut com a Illes del Vent), tot i que els arxipèlags de les Tuamotu i les Marqueses també són bastant coneguts per la relativa proximitat amb les Illes de la Societat. Perque us feu una idea les illes Marqueses són més salvatges en tot el concepte, les platges no són les idíl•liques que teniu "al cap" ja que no tenen uns motus prou amplis, però en canvi és on la cultura dels Polinesis es manté més forta i es pot viure més intensament el que representava la vida en aquestes illes abans de l'arribada dels turistes...



Les Tuamotu són les més properes i moltes vegades es combinen dins de les rutes turístiques, la virtut d'aquestes illes és que en molts casos no tenen illa, o sigui, únicament hi ha tot un motu (més endavant parlarem del significat d'aquesta paraula i el que implica en la geografia de cada illa) i per tant un lagoon gegant amb les corresponents vistes impressionants de coralls i peixos de tots colors.

Pel que fa a les Illes de la Societat ens hi trobarem una mica de tot (una de les grans virtuts d'aquest grups d'illes) pel que veurem algunes illes d'origen volcànic i sense motu (com Tahití), d'altres en que la barrera de corall tanca gairebé tota la illa deixant un lagoon espectacular (Bora Bora) i d'altres on el circuit turístic no hi és gairebé present i podem veure i viure la vida Polinèsia i la tranquil•litat combinat amb el paradís (com Huahine).

Bé, centrant-nos en l'arxipèlag de la Societat! ;) Aquest està format per moltíssimes illes però les de tamany més gran i per tant habitades i amb possibilitat de visitar-les són les següents: Tahití, Raiatea, Moorea, Tahaa, Huahine, Bora Bora,... I en aquestes és en les que centraré tota la Guia de Viatges sobre Polinèsia.

Per cert, ara que hi penso he parlat de tota la zona de Polinèsia sense indicar a on està situat al mapamundi... XDDD Pel que aquí teniu la situació de Polinèsia, que òbviament està a Oceania i podríem dir que es troba al mig de l'oceà Índic perquè no està rodejada de cap punt terrestre en molt d'espai, fet que per mi és una de les virtuts de Polinèsia com a paradís i es que quan estàs a l'aigua pots mirar tan lluny com vulguis que en aquell lloc tan petit no hi ha res més al voltant i de cop t’envaeix una sensació d'immensitat brutal.



Posicionalment tenim a 5 hores de vol més o menys Nova Zelanda, pel costat esquerra, pel costat dret tenim la Illa de Pasqua a la mateixa alçada (fet curiós) abans de poder arribar a Sud-amèrica (una opció que realitza molta gent que visita Polinèsia és venir-hi des de la illa de Pasqua, després de visitar-la i contemplar els sempre misteriosos Moais). Per la part superior veureu que Hawaii està a la mateixa alçada que Polinèsia, fet que li suposa un clima semblant i per tant els que sigueu seguidors de LOST, que ja sabreu que la sèrie està gravada completament a Hawaii, ja tindreu la imatge de la vegetació de l'interior de les illes de Polinèsia, ja que és la mateixa però encara més exuberant que la que podíeu veure a la sèrie.

Bé, a lo tonto ja he escrit un bon rotllo... Pel que de moment us deixo amb la mel a la boca... jurjurjur! I a la propera entrada ja anem per feina, veient els detalls a tenir en compte per preparar el viatge: època de l'any (molt important!), vols, connexions, com arribar,...

Pel que no deixeu de passar per aquí!!! ;D

No comments: