Wednesday, October 7, 2009

42è Festival de Cinema de Sitges - Dia 4: MR. NOBODY

Si sou uns fidels lectors del blog ara hauríeu d'estar pensant com es que m'he equivocat amb el títol ja que m'he saltat el dia 3 i la crònica de les 3 pelis que vaig veure el diumenge...

Doncs bé, la cosa es que ho he fet expressament i no es perquè no tingui res a dir de diumenge (demà espero penjar la crònica) sinó que la peli d'ahir va ser tan IMPRESSIONANT que no tinc ganes d'escriure de cap altra peli que no sigui aquesta:


MR.NOBODY, recordeu aquest títol perquè donarà molt a parlar! ;) I de la mateixa us recomano TOTALMENT que no deixeu la oportunitat de veure-la al cine (segurament no arribarà a les típiques sales comercials on només et pots estirar dels cabells per les pelis que posen però sí a cinemes com el Verdi,...) perquè la qualitat que té és per veure-la al cinema i poder-la apreciar completament.


Bé, sobre MR.NOBODY dir moltíssimes coses: la fotografia de la pel•lícula es espectacular amb detalls genials en tot moment, tant d'imatges detalladíssimes dels ulls dels protagonistes (element essencial a la peli) com dels canvis constants de realitat que enlloc d'aparèixer a partir d'enfosquits o canvis de planol s'enllacen de forma magistral. A més a més hi hem d'afegir que evidentment està al Festival perquè té un toc de ciència-ficció i això permet veure recreacions de Mart, combinacions de cases i cotxes de joguet amb persones reals a tamany minúscul,... vamos un regal per la vista!!! La banda sonora també hi té un apartat especial a la peli i és realment BONÍSSIMA!

El director de MR.NOBODY és el belga Jaco Van Dormael que a més a més també ha escrit el guió de la pel·lícula. Aquest detall juntament amb que fa gairebé 13 anys que no treia una peli (des de "The Eight Day") ens pot donar una pista del perquè d'una peli tan impressionant.


Com ell mateix descriu en aquesta entrevista ha treballat moltíssim en el guió refent-lo moltes vegades fet que li va aportar la idea per la peli, i que denota una tendència cap al perfeccionisme obsessiu, detall molt important per la base de la pel·lícula: Que passaria a la vida si quan ens hem trobat amb una decisió haguéssim triat l'altra opció? O sigui, el gran dubte: "I si..."

A partir d'aquí la peli ens situa al 2092 moment en que el protagonista (Jared Leto) ha arribat a l'edat de 117 anys i és l'últim humà mortal, ja que en algun moment del futur es va aconseguir controlar l'envelliment i el senyor Nobody és l'últim que queda dels humans anteriors... Quin és el problema? Doncs que no hi ha registres sobre qui és ell i en un programa televisiu (on si no...) ho intenten averiguar mentres ell fa memòria... El problema es que recorda fets que es solapen en el temps, o sigui, explica diverses realitats que succeïen al mateix temps de manera que ens trobem amb 3 vides paral•leles que es van entrellaçant de forma magistral.

Amb tot això podrem veure al Nemo (nom real del Mr.Nobody) prenent la decisió més difícil i transcendent de la seva vida: quedar-se amb el seu pare o la seva mare acabats de separar... depenent del que faci coneixerà unes noies o unes altres de qui enamorar-se, estudiarà o treballarà,...


Així doncs tindrem diverses edats del Nemo i per tant diversos actors donant-li vida, i es que tot i la dificultat la línia temporal està molt ben treballada i és totalment coherent en tots els casos. Cal destacar especialment les actrius que fan d'Anna (Diane Kruger en el cas d'adulta).

En resum, després de tot el que he escrit podeu veure que realment m'ha tocat aquesta peli i es que per sobre de tota la genialitat que té, la peli el que ens fa es mostrar-nos intensament el que és l'amor i estar enamorat.

I bé, ja no us puc explicar més perquè sinó ja no us queda res de sorpresa... perquè l'heu d'anar a veure SÍ O SÍ!!! Perquè ja no es que sigui una Obra Mestra (que ho és) es que és d'aquelles pelis que et canvien! ;)

Trailer de Mr. Nobody


Impressionant eh? ;) Doncs això no és res... Per la propera entrada dia 3! ;D

4 comments:

dragon negro said...

Sens dubte será una de les favorites a emportar-se aquest any el premi a millor pel·licula.

Molt bona crónica company!!!

Guybrush Threepwood said...

Ei dragon negro, jo realment ho espero que se l'emporti perquè no crec que la resta de pelis que em falten per veure s'hi puguin igualar! ;)

Moltes gràcies pel comentari, i més venint d'una mega-cronista com tu! ;)

La Ahjumma said...

Vaig pensar que surtiria una "patata" pero a tothom l´agradade esta peli.

Junt a The Eclipse (un altra que tots diuen maravelles) pareix ser la sorpresa del festival

Guybrush Threepwood said...

Eis Jessica Jones! Doncs sí jo també he comprovar per cròniques d'altes bloggers que la gent es va sentir igual que jo... Es que és IMPRESSIONANT de debó!

De lo millor que he vist a la meva vida i a més a més afegint veure-la a l'Auditori amb la gent tant entregada a la pel·lícula encara hi guanya un plus...

No he vist The Eclipse, però me l'apunto per veure-la! ;)