Thursday, December 18, 2008

Guerra a la sgae! Intenten cobrar 45000 euros a La Marató de TV3!

Tot i que aquest tipus d'entrades no són el que pretenc amb el blog hi ha coses que no podem permetre i la xarxa (la més amenaçada per aquests extorsionadors) s'ha d'aixecar i no permetre que es surtin amb la seva.

El diccionari de l'Enciclopèdia Catalana diu:

Extorsió
[1385; del ll. td. extorsió, -ōnis, íd.]

f 1 DR PEN 1 Delicte contra la propietat consistent a defraudar algú obligant-lo, amb violència o amb intimidació, a atorgar o a lliurar una escriptura pública o un document o a lliurar diners.

Molt bé! Doncs ja ho tenim! Us poso en situació: La Marató de TV3, que segur que ja coneixeu, estava dedicada aquest any a recollir diners per subvencionar investigacions per les malalties mentals greus: Esquizofrènia, TDA/H, TOC, Bipolaritat,... després de més de 14 hores de programa, que va ser presentat per la Raquel Sans i la Lídia Heredia, es van recollir més de 5.500.000 euros. Com sabeu tots gràcies a les aportacions de moltíssims catalans i a partir de moltes iniciatives que es fan arreu de Catalunya.



A més a més La Marató produeix un CD amb música versionada expressament per artistes coneguts que es ven amb els diaris i en que els cantants cedeixen EXPRESSAMENT els drets sobre aquestes cançons a La Marató.

Doncs bé, ara arriba la sgae i demana a la Fundació de la Marató que els hi pagui 45000 euros (més de 7 milions de peles) en conceptes de drets d'autor pel cd, TOT I LA RENÚNCIA DELS CANTANTS!

TV3 ha demanat que no es realitzi el cobrament ja que és un acte benèfic però aquesta panda no escolten res i els hi dóna igual tot, i s'excusen amb el gran argument de que l'han cobrat cada any!!!

Podeu seguir la notícia en els següents links:

Notícia a La Vanguardia

Associació d'Internautes.

Vull deixar clar que el programa en realitzar-lo TV3 no suposa un cost directe a la Fundació de la Marató i per tant als diners que s'han recollit. Jo mateix vaig estar 7 hores com a voluntari en el programa i he fet un donatiu econòmic, I ARA QUÈ??? Tot el meu esforç se l'ha de quedar la sgae? Per repartir-li aquests diners a 4 matats de músics que fa mil anys que no treuen res decent com el ramoncin i companyia??? DONCS NO!

A més a més com a internauta no és la primera que ens "fot" la sgae, ja que paguem un injust cànon pels cd's, dvd's i discs durs, per si de cas "pirategéssim"...

També arriben a altres punts:
- Tenen botigues informàtiques amenaçades judicialment per vendre dvd's sense canon: Traxtore contra sgae, hi ha festes populars que ja no es poden realitzar perquè pretenen cobrar per la música que posen: Amenaçes a festes de Vigo, cobren per la música que poses en un casament després d'aconseguir que un jutge dictaminés que els casaments no són festes privades (per les que ja paguem canon) sinó públiques (des de quan es pot anar a un casament com si fos anar al teatre???) i així us puguin cobrar entre 200 i 400 euros: Denúncia a la sgae per espiar/filmar en un banquet de bodes.

Per tant, ja podeu entendre l'exactitud de la definició de la paraula extorsió i aquesta banda. Pel que toca que pressionem d'una vegada i que no permetem que puguin robar-li els diners de la Marató que tants catalans hem donat. A partir d'ara GUERRA a la sgae. Passeu totes aquestes informacions a tothom que pugueu i feu tot el boicot que pugueu a la sgae:

- MAI comprar un cd de música.
- MAI comprar un peli/sèrie en dvd.
- MAI comprar cd's i dvd's verges amb canon (podeu trobar molt bones ofertes per Internet sense cànon).
- SEMPRE descarregar-ho tot amb P2P.
- SEMPRE difondre el perquè de la negativa al cànon i a l'extorsió de la sgae.
- SEMPRE donar suport a qualsevol acció en contra de la sgae.

I vull recordar una cosa: COMPARTIR per la xarxa NO ÉS DELICTE en l'actual estat democràtic que si es per aquesta colla desapareixeria avui mateix.

GUERRA A LA sgae!!!

3 comments:

Anonymous said...

Completament d'acord amb tu. Ho dic aquí:
http://www.marques.cat/blog/?p=1265
Potser que ens posem les piles entre tots i els demanem oficialment. No són els 45.000 euros. És el poc respecte a la gent com tu, que s'aboca a una causa justa. He coberty la informació de La Marató des de la primera i se la quantitat d'esforços individuals que calen per posar-la en marxa.

Anonymous said...

molt bé, molt bé, farem la guerra que poguem. Però jo no tinc clar que siguin diners que restin dels donatius a La Marató. No ho se segur, però diria que el programa té un pressupost que no es cobreix amb els donatius, en tot cas és una despesa per tv3, que si es pogués estalviar aniria a sumar als donatius, tal com es fa amb els salaris que s'estalvien. em sembla que la cosa funciona així, però ja dic que no ho puc jurar. Q.

Guybrush Threepwood said...

Ei gràcies pels comentaris! ;)

Manel tens raó amb lo dels esforços individuals, realment és una "festa" que es fa amb molts granets de sorra... per això toca encara més la moral que surtin amb coses com aquesta la sgae... ENs hi hem de posar tots ja amb el tema, perquè no és l'únic acte benefic del que han intentat obtindre benefici o fins i tot demandat...

Queralt, si és com dius almenys queden "indemnes" els donatius però si la tele assigna tot el restant del pressupost com a donatiu a la marató (com els presentadors) al final hi acabem perdent igual...

Com deia: Guerra a la sgae!!!