Saturday, January 17, 2009

Software Imprescindible (VIII) - Recuperació de Dades

Bé, doncs ja toca tornar a parlar de software i pensant quins temes quedaven pendents m'he en recordat d'una típica situació d'usuari desesperat... Recuperar les Dades!!!

Doncs sí, segurament tot això ja us sona... Ja sabeu algú es posa a tocar coses amb la càmera, es queda pillada per alguna "estranya" raó,... i de cop ja no teniu ni una de les fotos del viatge del que acabeu d'arribar! NOOOOO!!! (I ja tenim la cara de l'usuari desesperat...) ;P Pos bé, amb el soft imprescindible d'avui no tindreu que patir més per totes aquestes situacions! ;DPC INSPECTOR SMART RECOVERY és un senzill programa gratuït que permet recuperar una gran quantitat dels formats de fotos i vídeos: JPG (format generalitzat de fotos), AVI, MOV, WMA,... Pel que amb aquests darrers 3 formats també podrem recuperar la majoria dels fitxers de vídeo.

El programa el podeu descarregar gratuïtament d'aquí. Únicament heu d'indicar l'idioma que voleu i el tipus de descarrega (ftp per exemple).

Posteriorment a la instal•lació (típica de siguiente, siguiente,...) veureu una interface molt senzilla en que heu d'indicar-li a on buscar els fitxers, quin tipus de fitxer buscar (JPG pel cas de les fotos, i pels vídeos heu de triar depenent de la vostra càmera si fa fitxers AVI, MOV,...) i indicar on voleu que col•loqui els fitxers recuperats. El deixeu treballant i si no hi ha problemes podreu tenir novament totes les vostres fotos! ;D O com sempre passa... recuperar la dels amics "amb-cara-de-desesperació"... XDDDA més a més, de vegades les dades que volem recuperar no són de càmeres de fotos, sinó del mateix disc dur, ja sigui perquè heu borrat alguna cosa sense voler, o perquè el disc està mig petat o l'heu formatejat sense saber que fèieu... ;P

Total! Un soft MOLT recomanable és el GET DATA BACK, que té dues versions: FAT32 i NTFS (depenent del format que tingui la unitat que analitzeu, si es Windows XP cap amunt principalment serà NTFS). El problema es que aquest soft és de pagament, pel que ja sabeu que heu d'aconseguir-lo per "altres" mitjans... ;P

De tota manera hi ha moltes opcions gratuïtes de recuperació de dades com per exemple el RECUVA. Aquest soft ens permetrà recuperar dades tant de discs durs, com de qualsevol disc extern tipus: discs portàtils, memòries usb,... El podeu baixar clicant aquí.

Igual que el Pc Inspector és molt senzill d'utilitzar i únicament heu d'indicar la unitat de la que voleu recuperar les dades i a on les voleu col•locar.

IMPORTANT!!!
- Ni que us estigui "cascant" el disc dur, les dades en moltíssims casos es PODEN recuperar, proveu aquests programes i no pagueu X diners a botigues d'informàtica que en molts casos utilitzaran aquests mateixos programes...

- En el cas que formatejeu, esborreu,... dades que voleu recuperar NO seguiu utilitzant aquell suport fins que no les recupereu, ja que el fet d'esborrar és únicament que es marquen les zones escrites com que es poden reescriure, per tant si per exemple: Heu fet 100 fotos, les borreu i us poseu a fer 100 fotos més, segurament no podreu recuperar totes les anteriors perquè heu gravat una de nova "a sobre", pel que abans de seguir utilitzant la càmera, pendrive, disc dur,... recupereu les dades.

- En el cas que realment teniu un disc dur que "la palma", sigui per mal funcionament de les parts de gir,... com perquè estava escrivint malament en els sectors,... i el que perdeu és IMPORTANTÍSSIM de recuperar, hi han empreses que realitzen aquestes recuperacions però penseu que el preu és MOLT car.

I bueee ara ja només ens queda tocar el tema de les particions perquè ja mai més perdeu ni una dada! ;P Però això en la propera entrada! XD

No comments: