Sunday, March 29, 2009

Guia de Viatges - Formentera (I)


Bueee! Pos estem d'estrena de secció!!! La de "Guia de Viatges"!!!

Sí sí sí! Perquè com deia a la intro del blog aquest havia d'ésser per fer un retorn del coneixement obtingut a partir de la xarxa i apart de tot el que he après d'informàtica també he obtingut moltíssima informació sobre els viatges que hem fet! La veritat es que sempre he fet TOTS els tràmits dels viatges per Internet i mai m'he trobat amb cap problema. Pel que comencem parlant de FORMENTERA. Una illa amb moltíssim encant i on pots sentir que realment gaudeixes de la platja, l'estiu i l'entorn! ;)


Pos a veure, primer de tot una petita introducció sobre la illa en sí. Heu de tenir en compte que Formentera és la única de les 4 illes de les Balears que NO té aeroport, aquest fet que a priori podeu trobar que és un inconvenient és un dels factors clau perquè encara es mantingui amb un cert aire a illa tranquil•la i totalment diferent al que podeu trobar a Eivissa o Mallorca. Després de conèixer les 4 illes us puc assegurar que si el que busqueu són platges que no tenen res a envejar a qualsevol fotografia del carib i on no us sentireu en cap cas agobiats pel mogollon... FORMENTERA és la vostra illa!!!

Pel que ara que ja esteu totalment interessats anem per parts amb el tema:

- Com arribar-hi: Formentera com ja he dit no té aeroport de manera que tindrem que anar primer amb avió fins a Eivissa (un vol de 50 minuts) i després agafar un vaixell (20-30 minuts màxim) per arribar fins el port de Formentera (La Savina). També existeix la opció d'arribar-hi directament amb vaixell des de Barcelona o fins i tot València (on és molt més curt el temps de viatge).

Tot i així per la meva experiència la opció avió+ferri és la més ràpida i còmode. Pel que fa a vols en teniu moltíssims a Eivissa (cosa positiva) i a més a bons preus, podeu mirar amb Vueling que us poden quedar per 50+50 (anada i tornada). Quan arribeu a Eivissa l'únic que heu de fer es sortir de l'aeroport anar a la dreta a la parada dels busos i agafar el primer que us porti al port (n'hi ha dos i venen amb bastanta freqüència). El temps de bus no és mes d'un quart d'hora i ja us trobareu davant d'un "xiringuito" on podeu comprar els bitllets del ferri.

IMPORTANT: No us agafeu els bitllets del ferri per anar fins a Formentera des d'aquí, ja que quan arribes al port veus que tens moltes opcions de vaixells (diferents empreses com Transmapi, Balearia,...) i que surten cada hora o menys de manera que si portes el bitllet potser t'has d'esperar quan podries agafar un altre ferri abans... El preu del bitllet per cada viatge us sortirà aproximadament per uns 20 euros.


- Com moure'ns: Bé, ara finalment ja estem a la illa! Ueee! ;D El que ens queda per solucionar és el tema del transport ja que heu de pensar que la illa és petita i com ja veurem en la propera entrada anireu a platges que hi ha als 4 costats de la illa... De manera que el transport públic s'ha de descartar. La millor opció sense cap mena de dubte és la Moto! Fet que podreu comprovar quan porteu uns 5 minuts per la illa... està literalment INVAIDA per les motos. Específicament per les Typhoon blaves, que porten TOTS els italians que visiten la illa...

Tocant aquest tema hem arribat a un punt clau de Formentera: Els Italians! Sí sí, ni quan veu anar a Itàlia amb el viatge de fi de curs en veu veure tants com en trobareu aquí... ;P I això com anireu veient ens afectarà en diverses coses, tot i que no tot és negatiu... ;)

Pel que fa a les motos doncs bé, primer de tot us recomano aquesta botiga per llogar-la Motorentpujols que la trobareu només sortir de l'edifici on us deixa el ferri (nosaltres la hem agafat les dues vegades aquí i no em tingut cap problema amb res).

Pel que fa al tipus de moto també us dono un consell (que em va dir un amic que anava cada any a Formentera tot l'estiu) agafar una moto de 125cc enlloc de les Typhoon (50cc). La raó es que el preu com veureu no té gaire increment, amb carnet de cotxe es poden agafar sense problemes i el més important: Us podreu treure de sobre els italians!!! ;D Ja sabeu com condueixen... doncs imagineu una cua de 20 motos carregades d'italians camí de la platja, amb la sombrilla a cuestas!!! y tots evidentment a la mateixa velocitat... Doncs bé, la cosa es que arribes tu amb la 125cc (nosaltres vam agafar una SYM els dos cops) dones un cop de gas i fora italians del camí! ;P

Pel que fa a la moto sí que la podeu reservar per Internet (ho heu de fer mínim un mes abans perquè sinó ja no t'ho agafen) i és útil perquè si aneu justament la primera setmana d'agost us podríeu trobar amb problemes per llogar... En el nostre cas (última setmana d'agost) sempre hi havia disponibilitat! ;)

Bé, ara ja hem arribat i ho tenim tot per gaudir de la millor illa del mediterrani! En la propera entrada us parlaré de les Pensions ---> El tema MÉS important. I us recomanaré platges, restaurants, vistes,... ;)

Ja teniu ganes d'anar-hi eh? ;P


5 comments:

nbalike said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Guybrush Threepwood said...

Eissss! Que passa que no escriviu? No tingueu por que no us borraré el post com l'anterior... ;D El que ha passat es que tot i el control de "paraula de verificació" havien colat un missatge d'SPAM per comprar tabac... Pel que evidentment l'he esborrat! ;)

Ale! Ale! A escriureeeee! ;)

germana gran said...

Ostres!
Brother et felicito! Per la informació detallada que dones i perquè m'has convençut! Aquest estiu potser toca formentera...
Només tres preguntetes:
1) Segur que són millors les platges d'aquí que les de Menorca? (jo tampoc he estat mai a Menorca i tothom m'ho recomanava).
2) Dius que és una illa tranquila però després de les descripcions que em fas, me l'imagino abarrotada d'italians sobosos... en què quedem? ;-)
3) Tinc una amiga (i no sóc jo eh?) que vol anar a Formentera però no sap anar amb moto (eh! que he dit que no era jo que és una amiga meva...). Què tal la opció bicicleta??

Guybrush Threepwood said...

Uooo! Per fi algú pregunta!!! jejeje! ;D

A veure:
1- A menorca hi ha caletes molt guapes però la diferència es que a Formentera tens platges realment llargues amb la sorra MOLT blanca i impressionantment neta l'aigua. Pel que el que veus és exactament com a la primera foto. I és així en totes les platges, apart de tenir un costat de costa molt semblant al que és la Costa Brava i l'altre costat amb molta més sorra com la Costa Daurada.

2- Bueee italians n'hi ha molts, però dintre del volum de gent que hi ha a la illa... O sigui, a la platja per exemple hi ha una línia de gent només, no com aquí que a l'estiu poden haver-hi 5 línies de tovalloles... En resum, sempre pots estar davant de l'aigua! ;D

3- Tu ja saps anar-hi una mica... ai! Vull dir que "la teva amiga" si sap anar en bici tindria que saber suficient per anar amb un ciclomotor... Tot i així es pot anar perfectament amb bici (hi ha molta gent que l'agafa). La diferència es que no et podràs moure de costat a costat perquè no podràs anar fent 20 kilometres a cada moment per canviar de platja... Però excepte la part dreta de la illa (la Mola) tota la resta és plana.

La propera entrada amb la 2na part de Formentera em sembla que t'agradarà! ;D

Anonymous said...

hELLO PITO!! però si que t'has explicat bé!! formentera és molt guai i convido a tothom a pendre's uns dies de platja amb sorra blanca!!!!