Tuesday, December 18, 2012

Crònica de la Peli de l'any: EL HOBBIT - UN VIATGE INESPERAT

Eisss!!! Després de la intro que us vaig fer en l'anterior post del Blog sobre el que suposava l'estrena del HOBBIT per tots els seguidors de la obra de Tolkien i perquè l’havíeu d'anar a veure sí o sí! ;D Aquí teniu la Crònica de la peli perquè us acabeu de decidir amb el que ja us comentava anteriorment... l'heu de veure!!! ;)


THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY és la primera cinta d'una nova trilogia dirigida novament pel Peter Jackson i que es basa en el llibre del J.R.Tolkien: The Hobbit. Aquest llibre és un preàmbul del que seria posteriorment el The Lord of The Rings i el que han fet per realitzar la trilogia és adaptar el llibre aprofundint en molts altres aspectes "colindantes" utilitzant tota la informació escrita pel Tolkien als "APENDICES" del Senyor dels Anells i en el llibre EL SILMARILLION. Per entendre bé tot aquest mini-resum us recomano (si que no ho vau fer... mu malamente per cert!) que us llegiu la meva anterior entrada que us situa la obra del Tolkien i tota la connexió entre el llibre del HOBBIT i EL SEÑOR DE LOS ANILLOS: aquí la teniu! ;D

I ara que ja esteu situats anem a per la cinta! ;D Bé, el primer que s'ha de dir es que dura gairebé 3 hores i que òbviament ens quedem a menys de la meitat de la història... i així pensareu: Joe! Pos que fot durant tanta estona? ;P Doncs com us deia la cinta va aprofundint en les referències que es van fent en la història i per altra banda un dels punts importants és que ho fa des d'un to i un estil molt adequat al llibre. O sigui, el Señor de los Anillos és un llibre molt dens amb moltes referències i que si s'hagués volgut explicar tot bé com a mínim tindríem 6 cintes (en versió estesa...) ;P

En canvi el Hobbit és un llibre d'aventures senzill de llegir i aquesta és la línia que manté la peli. Totes les escenes, les explicacions sobre el que succeeix a la "Tierra Media", les referències a altres històries com el passat del Thorin Oakenshield, Moria, el Radagast, el "semi-concili" a Rivendel,... es fan amb un tó més senzill i més explicatiu, de manera que la cinta en general té un tarannà més calmat i es va desenvolupant de manera fluida però no "trepidant" com potser es podria percebre amb The Lord of the Rings (a partir d'ara: LOTR).

Així ens trobem que tenim una peli que segueix (com havia de ser) l'estil cinematogràfic de LOTR, que finalment (i després de molts problemes econòmics) manté el mateix director i els mateixos paratges per la filmació: Nova Zelanda, el grup de treball de tota la trilogia i especialistes amb el Tolkien també són els mateixos... pel que us puc assegurar que es nota I MOLT! Perquè la peli fa totalment justícia al llibre i a la connexió amb el LOTR. Fins i tot us diria connectant perfectament amb el que s'havia explicat en les altres 3 pelis de manera que la gent si en fes un visionat recent o les veies després en l'ordre adequat: Hobbit --> LOTR li quadraria tot a la perfecció!


Pel que fa als actors heu de pensar que tenim els "enanos" que formen la majoria de la "companyia" i que per tant són tots nous, però el Gandalf (Ian McKellen) sí que repeteix, també trobem molts semi-guinyos per connectar actors amb l'altra saga: veiem el Frodo, la Galadriel, el Elrond,... i cal destacar sobretot a dos personatges: el Bilbo (prota absolut de la cinta-llibre) que està protagonitzat pel Martin Freeman i clava literalment la personalitat del personatge (molt diferent del Frodo) i el Richard Armitage que realitza el meu personatge preferit del llibre: Thorin Oakenshield, de manera magistral!

Pel que fa a la història i només per fer-vos una mini-introducció... la cosa es que els enanos van ésser "desterrats" de la seva muntanya: Erebor pel drac Smaug que es va quedar a viure en la ciutat interior (que estava plena d'or i tresors). I ara s'han unit 13 d'ells per intentar recuperar-la, juntament amb el que seria per llinatge el Rei de la mateixa: Thorin. El Gandalf els ajuda perquè està veient que alguna cosa està canviant a la "Tierra Media" ja que cada cop apareixen més criatures com Orcos, Trolls,... i podria voler dir que el Sauron podria estar intentant tornar... Per fer tot això necessiten un "lladre" que pugui entrar fàcilment a la muntanya i ajudar-los a atacar a l'Smaug... i aquest paper la de fer el Bilbo.

A partir d'aquí l'aventura consisteix en arribar fins a la Muntanya Solitària per aconseguir la seva missió!

Com veieu la cosa pinta a aventura total! I la cinta la té i molt, però com deia d'una manera adequada al llibre i sense ser la típica cinta comercial tipus Spiderman i històries així de "vinga efectes especials i bombazos per aquí i per allà...". A banda la podeu veure en 2D o en 3D, si us decanteu pel 3D he llegit a diversos foros que es recomana anar a una sala on puguin projectar a 48fps, que són el nombre de frames per segon, i són el doble del normal per aportar molta més qualitat de visió!

En resum: PELI 100% RECOMANABLE i que no us podeu perdre de cap manera!!! I per si us serveix, vaig anar amb 3 persones no lectores dels llibres i que alguna s'havia adormit amb LOTR i aquí els 3 van estar ben desperts i els hi va agradar! Probablement i com deia el fet de que s'expliqui bé ajuda i molt, cosa que amb LOTR si no havies llegit el llibre et podries perdre i molt amb molts detalls! ;D Pos eso! Tots al cine i a regalar el llibre per Nadal!!! ;D

No comments: