Thursday, October 24, 2013

46è FESTIVAL DE CINEMA FANTÀSTIC DE SITGES: Dia 3: THE WORLD'S END

Eissss!!! Que ja està aquí la 4ta Crònica del Festival!!! I aquesta és sobre un dels peliculons de l'any:


THE WORLD'S END

Realment he de començar amb un: GENIAL GENIAL GENIAL!!! En serio després de tants anys de Festival quan et trobes una cinta que uneix tantes coses del gènere i que a més li sap donar una base d'humor amb un ritme brutal només queda dir-ne que és una MUST SEE!!! En serio, la platea del Retiro no va deixar de riure sense parar durant tota la cinta i ojo! Que es feia el dilluns a la tarda i la sala estava a petar!!!

Total! Que la cinta és en realitat la 3ra part d'una trilogia: LA TRILOGIA CORNETTO! Ole tu! XDDD Que la formen 3 cintes que no tenen relació argumental entre elles (no heu d'haver vist la resta per veure aquesta) però que comparteixen director: Edgar Wright i dos dels protagonistes com són el Nick Frost i el Simon Pegg (que també és guionista juntament amb l'Edgar Wright).

La primera és: SHAUN OF THE DEAD (una clàssica cinta sobre Zombies), la segona: HOT FUZZ un cinta clàssica policíaca i d'acció i ara tenim: THE WORLD'S END que tracta sobre la ciència-ficció i els extraterrestres...

Doncs bé, la cinta apuntava a un cert estil ATTACK THE BLOCK però res res, supera de molt la guanyadora del premi del públic de fa dos anys del Festival, perquè tot i tenir una base similar la incorporació de l'humor, els guinyos, les genials actuacions,... li donen un plus de "fiesta total" brutal!

Pel que anem pel tema... la cosa es que 5 amics fa 20 anys quan van acabar l'institut es van proposar fer una nit maratoniana en que anirien pels 12 pubs del poble fent cerveses fins acabar la nit... com podeu imaginar a partir del sisè pub la cosa va anar "derivant" i bueee tot va acabar com les típiques-mítiques nits de joventut tots borratxos tirats "por ahí"... però clar... no ho van aconseguir!

Pos 20 anys després el que era el líder del grup i que porta bastanta "mala vida" ha decidit que necessita reunir un altre cop els seus amics i repetir aquella nit i aconseguir superar el repte i arribar a l'últim Pub (que és diu: The World's End) i així encaminar la seva vida... Per fer-ho comença a contactar amb els amics i a partir d'unes quantes "troles" els convenç per tornar al seu poble i repetir la ruta... El fet es que ni ells tenen gaires ganes de ficar-s'hi ni res del poble ja és com era... els pubs tots són iguals, ningú els recorda a ells i quan comencen a discutir-se (a partir del 4t...) el prota li fot un cop a un "crio xulillo" que de cop deixarà de tenir cap per mostrar que és un robot! I que els circuits tenen un líquid de color blau!!!

A partir d'aquí la cinta dona un gir espectacular i el ritme es posa a tope!!! Ja que començaran a trobar "més robots" i començaran a entendre perquè la gent ja no els reconeix... ja que no són ells sinó uns dobles en format robot... de manera que començarà una nova etapa: Tot el poble són robots??? És una invasió mundial??? A més a més sembla que els robots ho comencen a saber que els han descobert... de manera que ells intentaran seguir "despistant" mantenint la ruta dels pubs... de manera que cada cop aniran més bufes...

Pel que ja us podeu imaginar a partir d'aquí per on anirà la cosa... els 5 contra tot el poble de robots!!! Amb brutals escenes i coreografies, i SOBRETOT un dels punts forts de la cinta: ELS DIÀLEGS que són genials!!! Comentar també que el detall de que el líquid dels robots sigui blau és un gran encert en el punt que fa que tot es vegi encara en un pla més fantàstic i encara es rigui més amb la de cops que es foten... XDDD

En resum! Una cinta IMPRESCINDIBLE de veure! Que estic segur que arribarà a bastantes sales pel que estigueu atents perquè riureu molt!!!

I ara ja anem a per un dels moments mítics d'aquest Festival: BOLA DE DRAC!!! Ueeeeeeee!!! ;)


No comments: