Tuesday, October 21, 2008

41 Edició Festival de Cinema de Sitges 2008. - Selecció de Pelis (I)

Bé bé bé! Després de les 19 pelis que he vist del Festival toca començar a posar ordre i amb aquest primer post intentaré fer una primera selecció de les millors pelis que he vist, ja que algunes ja les teniu a la cartellera (o queda poc) i d'altres que no hi arribaran avui mateix les he vist per descarregar per Internet... Pel que com a bons seguidors bloggeros apunteu i cap al cine! ;D



La primera peli que he triat és SexyKiller perquè em va sorprendre moltíssim, ja que esperava una peli senzilla amb alguns gags i algo de sang i en canvi vaig trobar un estil diferent de pel•lícula amb molts "guinyos" i gags molt currats que van aconseguir que la sala no es parés de riure (tant el Melià com el Retiro es van petar de públic).

La pel•lícula està protagonitzada per Macarena Gómez i dirigida per Miguel Martí. L'argument gira al voltant de la Bàrbara, una estudiant de medicina que accepta sense problemes la seva mentalitat d'assassina en sèrie i que tot i l'estil de típica "pedorra-fashion" amb poca estona descobreixes que té molta més "personalitat" del que sembla...

La trama incorpora diversos elements com: converses de la protagonista amb el públic, diversos flash-backs,... i un molt bon ritme de manera que aconsegueix introduir-te en el fil conductor i que no deixis de riure tota l'estona. A més a més tot i l'absurd en que ens trobarem en alguns situacions el millor ens espera al final, quan la trama agafa un gir inesperat i es comencen a concatenar guinyos a les pel•lícules del gènere aconseguint la "carcajada" general de la sala.

En resum, molt més que una peli per passar l'estona, i ja que m'he currat el no dir de "què" punyetes va el final (i m'ha costat moolt) feu el favor d'anar al cine! ;D


Guanyadora del premi al Millor director i els millors efectes especials, "The Good, The Bad, the Weird" segueix l'estructura del clàssic Western però millora sense cap dubte qualsevol anterior persecució a cavall, cotxe,... pel desert que haguéssiu pogut veure. Els efectes de la pel•lícula i el ritme del que és la darrera "cursa" és BRUTAL!

Tot i així aquesta pel•lícula sud-coreana seria perfecte amb uns 20 minuts menys, ja que arribaries una mica més "sobrat" a la part forta de la pel•lícula, ja que en el fons tota l'estructura és una gran persecució.

Sigui com sigui, és una de les grans pelis del Festival d'aquest any i la darrera hora mereix ésser vista per tenir a la nostra videoteca mental el que respondria a una persecució Perfecte!

I l'última peli d'aquesta entrada al blog és el que ha estat personalment per mi el millor de tot el Festival! Si si... ja se que no us suposarà una sorpresa la pel•lícula però he de confessar (quedi entre nosaltres) que és la primera vegada que la veia! Siiii! Sort que no es van enterar els frikis del festival o no em deixen ni entrar...



Total! Que el cert es que estic molt content per no haver-la vist abans fins aquest dia, ja que a la mega-pantalla del Melià amb un públic totalment entregat a la peli (el silenci era brutal) he pogut assimilar una pel•lícula ja de per si difícil (ja ho deia l'anunci del festival...) i assaborir tots els detalls i adonar-me de la absoluta influència que ha tingut en tota la nostra societat! Hi ha moments en que sembla que el futur l'estigues marcant el Kubrick amb aquesta pel•lícula!

Pel que he de dir (i no acostumo a fer-ho) que trobo totalment merescut que se la consideri una OBRA MESTRA perquè ho és amb totes les lletres! Impressionants els moments fora de la nau, els silencis, la unió amb la música de Strauss, els dilemes sobre la perfecció del HAL, els dissenys TOTALMENT actuals encara!!! Com deia IMPRESSIONANT!

A més a més hi havia la vídua, els 2 astronautes, el director d'efectes especials i una persona més encarregada també d'efectes que després de la projecció van pujar a l'escenari i van respondre a les preguntes del públic amb detalls com els problemes inicials de la pel•lícula i la poca acceptació, sobretot a la costa Est (Nova York) ja que a Califòrnia es va convertir molt aviat en peli de culte, el fet que Kubrick no debatia amb els actors sobre el monòlit i només volia que es concentressin amb la interpretació real d'un astronauta, les pròpies valoracions dels 5 sobre el sentit del monòlit,...

Realment no se si tindreu la oportunitat de veure-la al cinema, però si fos el cas, feu-ho! És impossible valorar la qualitat d'aquesta pel•lícula des de la tele! IMPRESCINDIBLE!

I bueee per avui ja està bé que això és moooolt llarg! ;P

No comments: