Wednesday, October 22, 2008

41 Edició Festival de Cinema de Sitges 2008. - Selecció de Pelis (II)

Eiii! Seguint en la línea de comentar les pelis del festival avui segueixo amb algunes de les indispensables o recomanables de mirar! ;)



CROWS ZERO. Aquesta difícilment la podreu veure en alguna sala (potser a bcn) però si que ja podeu aconseguir el dvd o la peli ripejada per la xarxa, pel que és una bona opció. La pel•lícula està basada en el manga d'Hiroshi Takahashi i realment aconsegueix el propòsit de seguir-lo a la perfecció ja que els primers 15 minuts et trobes davant d'un manga protagonitzat per persones reals! La pel•lícula comença amb una barreja de talls de la mateixa amb una espècie de concert de rock amb una cançó que si entenguéssim o poguéssim tatarejar seria molt comercial.

Posteriorment ja comencen a repartir "llenya", això sí nois d'institut amb els típics uniformes manga, amb els típics pentinats impossibles i amb unes "castanyes" brutals de ràpides i ben sincronitzades! La pel•lícula no es fa violenta ja que són cops molt plàstics (genial el moment "hadouken" d'un dels cops).

I es que la peli es basa en un institut on hi mana la llei del més fort. Pel que el protagonista tindrà que guanyar-se a base de cops de puny el respecte de diverses classes perquè s'aliïn amb ell i pugui enfrontar-se a l'actual líder de l'institut en una batalla campal brutal! ;)

En resum, una molt bona peli per veure un altre estil de cinema amb l'al•licient de veure constants imatges de manga portades al cinema real.

The Broken, és amb diferència la peli més tensa que he vist aquest any. Jugant novament amb el tema dels miralls (base de la peli de la inauguració "Mirrors") cosa que fa que després de veure les dues pelis vagi revisant de tant en tant els miralls que veig... =P



La pel•lícula està interpretada per Lena Headey i tota la trama gira al seu voltant ja que després d'un accident de cotxe que li provoca una petita pèrdua de memòria començarà a dubtar sobre si les persones del seu entorn són exactament qui sembla que són... o són uns dobles que apareixen a partir dels miralls... La pel•lícula segueix les pautes de Hitchcock amb pujades molt fortes de tensió mitjançant la bona actuació de l'actriu i la banda sonora, però sense arribar a ensenyar res després d'arribar a aquests moments...

La pel•lícula amb una duració molt ajustada de 88 minuts aconsegueix no deixar-te clar la solució de la mateixa fins el final i no deixa d'augmentar la tensió a mida que va avançant.

Molt recomenable de veure, evidentment MOLT MILLOR al cinema per viure-la completament!



Exte: Hair Extensions, era l'aposta "molt friki" de veure aquest any al festival (després de la INSUPERABLE Dainipponjin de l'any passat). I realment no va decebre gens! La peli comença molt potent els primers 10 minuts pel que comences a pensar si aguantaràs més d'una hora d'aquest nivell, però després va agafant diverses temàtiques depenent del personatge i moment de la mateixa que t'aconsegueix fer riure ens diversos trossos.

La base de la pel•lícula és un fetitxista dels cabells que a partir de robar un cadàver que "estranyament" produeix cabells comença a repartir extensions per les perruqueries d'una petita població japonesa, on coneix a les dues protagonistes (les noies amb els millors cabells del Japó). A partir de que les clientes utilitzin les extensions els hi començaran a créixer desmesuradament els cabells fins a morir com la seva posseïdora...

La peli és absolutament diferent al que hagueu pogut veure i aconsegueix provocar-te moltes sensacions diferents depenent de la reacció que tinguin els cabells. Realment la secció Orient Express aporta moltíssim al Festival!

I per acabar la millor peli de la marató de la Nit+Zombie. Dance of the Dead, una peli realment clàssica del gènere zombie però que té molt de ritme i et fa riure moltíssim.



Situem-nos: El ball final de l'institut, ja sabeu: tios posant-se de gala per recollir a les "guapes" de la classe per si després del ball poden pillar... A més a més el "club de ciències" o sigui frikis penjats que no tenen amb qui anar al ball i el matón de la classe són a priori els únics supervivents al virus que ha arribat a la ciutat... Després de salvar a unes quantes guapes (ara penjades dels frikis) aniran fins al ball per acabar amb tots els zombies que queden.

Moment gloriós de la peli: Quan troben al típic entrenador que Evidentment té un arsenal a casa seva i tots poden disfrutar pillant una "retallada", afegir claus a un bat de beisbol,... per sortir i començar a repartir llenya també! ;D

I bueee després d'aquest mega-resum ho deixo aquí, avisant que encara queda la 3ª part amb comentaris sobre la resta de pelis! ;)

4 comments:

marinesku said...

guybrush!
moltes felicitats en la inauguració del teu blog, jo que també n'escric un veig que aquí hi ha un curro important! estic frisosa per seguir llegint les teves indispensables entregues, per ara SUPER WAI!
naturalment al començament és així, després potser escriuràs menys, o ho deixaràs del tot... no passa res! mentre duri, ho disfrutarem.
suggerències: JUSTIFICA A LES DUES BANDES, PUTI i també PODRIES POSAR UN APARTAT AL LATERAL DE LINKS

per la resta...

look behind you! a three-headed monkey!

Guybrush Threepwood said...

Eiii! Marranu ets la primera postejadora del Blog!!! Ueeee!

Ja he modificat tot el justificat dels texts, i ja hi havia una zona de links, tot i que de moment en té molts pocs... Pel que a veure si començo a tirar dels bookmarks del'Opera.

De moment ja hi ha nou post pel·lículero a veure si la gent s'anima a escriure una mica! ;D

Thank's for the posting! ;)

Unknown said...

TXEME::

Iei!!!!

com diu la marina.... deunido la currada de blogg que has fet ... si que tens temps no?? ... jejejje.. vamos, que no et fan currar gaire a TV3!!!

En fin... ja veig q la meva proposta d'Extensions ha sigut ben reconeguda... jejejej... si es que detecto les frikades a leguas!!!

pos res... ja per ultim... recomanacio de la casa... Nekromantik .. q tmb estava al cartell d'aquest any a la seccio d'homenatges!!! Una de les primeres pelis que vaig veure jo en un festival de Sitges i que hem va marcar profundament (positivament)!!! jejejej

Ale vagi b i mlts felicitats pel blogg!!

PD: CUIDAAAAAOOOO!!!!!

Guybrush Threepwood said...

CHEMERO! CUIDAOOOO!!! XDDD

Pos si si! No et pots queixar de com he deixat la peli d'Exte! I realment tens un instint natural per les ultra-frikades del Festival! ;D

Nekromantic ja està reservada pel divendres!!! Ueeee!

Thank's pels comentaris del blog i per escriure! A veure si els simpàtics de google me'l posen ja a les recerques del buscador i subimos visitessss! ;P