Monday, March 9, 2009

Manga Recomanat - Chicho Terremoto (Dash Kappei)


Bé crec que és el moment per donar una mica d'aire al blog i fer un mini-parentesi amb tots els consells informàtics per obrir una nova secció! La de Manga Recomanats!!!

Sí sí sí! Perquè s'ha de llegir de tot i el manga és un dels millors generes de lectura que podeu trobar! ;)



Doncs bé començo amb una sèrie evidentment coneguda per tothom: CHICHO TERREMOTO!!! Ja sabeu: "Chicho es un canijo un canijo pequeñito..." i el mític "3 puntos colega!". Pos bé, aprofito aquesta primera entrada per diferenciar manga (format paper) de l'anime (format audiovisual). Dos formats que de vegades poden tenir bastantes diferències tant en format gràfic (Ranma 1/2) com de guió i ritme (Naruto)...

Pel que ara pensareu: Doncs jo només conec el Chicho que feien a AN3... Per això jo us vinc a presentar el Chicho original!

Primer de tot indicar que els noms i el tipus de llenguatge és "clavat" al que estem acostumats a sentir per AN3, gràcies a l'editorial Banzai Comics que va decidir utilitzar els noms amb que coneixem tots els personatges: Chicho, Rosa,... y tota la jerga que utilitzaven.

A més a més hi ha un fet característic i és que l'anime tenia un ritme molt ràpid que a priori jo tenia dubtes que es pogués aconseguir en el manga, doncs el cert és que el supera i tot!!!

De debò el conjunt del text i la velocitat en que es succeeixen les situacions còmiques fan que no puguis parar de riure!!! I per això aquesta primera recomanació de manga! Una cosa és que un manga pugui ser divertit i una altra és el nivell excepcional que per mi aconsegueixen aquests volums i és el d'atac total de riure! Sí sí, aquell que et recargoles (toma paraula) per sobre el llit perquè no et pots parar de tronxar de riure... doncs aquest! ÉS UNA GENIALITAT!!!

Pel que fa a l'edició doncs com us comentava l'ha editat l'Editorial Banzai, són 6 volums de 500 pàgines cadascun. Cada volum costa 12 euros i ja els teniu tots editats i disponibles a l'FNAC, Corte Inglés,... i a qualsevol botiga especialitzada!

En resum! Indispensable tenir-los per passar uns dels millors moments que us pot donar un manga! ;)

Per si encara teniu dubtes aquí teniu dos links per baixar-vos en pdf els dos primers capítols del volum 1. Capítol 1 i Capítol 2.

Pos ale! A llegir i a riure!!! 3 puntos colega! ;D

6 comments:

marinesku said...

ranmaaaaaaaaaaaaaaaa
el capítol aquell que el ryoga li diu a la novieta del ranma,q ue no recordo com es deia, però no era la nabiki, que era la picarona... bueno, quan el ryoga li diu que si vol anar a acasa seva a veure la seva perrita i la [nòvia del ranma] es quda així amb cara de ¬¬' i se sent el whoooooo del vent... jajaja aquesta japonesos tenen uns puntazos...

Anonymous said...

Buenoooo, ha canviat el mono tema informàtic i tot i així encara no sé que posar...pèro que consti que estic al dia del blog!!!).
Total, que per mi en Terremoto em sona a Xino, igual que l'informàtica...jejeje
Que tal si un dia parles dels comics de Zipi i Zape? aixì si que era bo i podria opinar! ;-)
Your old sister (es diu així?)

Anonymous said...

Perdo, no sóc la germana petita com he dit abans... sóc la gran! Quin liu, estic fatal, ja no em recordava que havia nascut primer que tu jejeje (la baixa m'està atrofiant el cervell em sembla...)

marinesku said...

dedueixo que la germana gran és la coixa aquella que es dedica a tortirar a la seva neboda i fer que l'arrastri per tot el cap de la vila en una cadira de rodes, en plan tortura dickensiana?
a mi també m'agradava molt el zipi y zape (pronunciat, com tothom sap, zipyzape); i el rompetechos, i el 13 rue del percebe...

Anonymous said...

Dedueixo que la marinesku és la cap del cubanesku i la cubaneska... No critiquis tant i a veure si t'enrotlles i em treus de l'hospital una cadira elèctrica..jejeje
Perdo edu, ja veus que em passat del tema del blog i hem entrat en un pique personal jejeje.
Petons a la marinesku i al cap pensant d'aquest blog.

Guybrush Threepwood said...

Vaya toalla... Així que farem del blog un espai de trobada cubaniteru per tirar-vos els trastos pel cap... XDDD

Bueee la doctora i la coixa... A veure si comenteu alguna osa del Chicho Terremotoooo! Que el Zipi y Zape no et fan tronxar de riure com aquest... ;)

Per cert, ja que parlem dels z&z algú recorda la mítica pel·lícula? ;P