Monday, April 13, 2009

Guia de Viatges - Formentera (II)

Bé, bé, bé! Toca fer la 2ª part de l'entrada sobre Formentera! I quines ganes m'estan agafant d'anar-hi!!! ;D

Plànol amb els hostals i restaurants que us recomano a continuació (cliqueu a sobre per engrandir-lo).

Bueee seguint amb els punts principals per fer el viatge anem per:

- On dormir: Bé com us comentava aquest és amb diferència el tema principal a resoldre per poder anar a Formentera. Un dels inconvenients dels italians i la raó perquè n'hi hagi tants es que els Tourperadors italians tenen pre-reservades moltíssimes habitacions d'hotels i hostals de manera que et pots trobar al mes de maig/juny en que en molts hostals ja no tens cap habitació per agafar a l'estiu perquè una part està reservada als Touroperadors i la resta hi ha molta gent que les reserva d'any en any... De manera que l'hostaler no et pot assegurar si li alliberaran moltes habitacions al final o no...

I ara estareu pensant: però amb la d'hotels que hi ha d'haver... Doncs NO! No n'hi ha gaire d'hotels i no us els recomano perquè són caríssims. Per si no ho vaig comentar en el primer post: Formentera és molt cara. Pel que la millor opció i el que us recomano és anar a un Hostal. Que sí, que ara esteu imaginant el típic hostal-xungarro de les pelis... Doncs TAMPOC! Es diu hostal però els que us recomano estarien al nivell d'hotels de 3 estrelles. ;)

1ª opció: HOSTAL ENTREPINOS. Nosaltres hi hem anat els dos anys, està situat a Es Caló al costat de la carretera (però no li passa pel davant sinó que cau cap a un costat), té piscina, les habitacions eren renovades de feia molt poc, amplies, amb aire condicionat,... i com em diu el Joan (un company de feina que és de Formentera i me'l va recomanar: Són del Barça!) ;D Aquí no tindreu tants problemes per trobar habitació, tot i que recordeu: trucar MOLT aviat!

2ª opció: HOSTAL LA SAVINA. El teniu al costat del port de la Savina, té una molt bona vista a la part del darrera i és de confiança. Pel contrari en aquest Hostal us costarà més trobar habitació perquè és més petit que l'Entrepinos.

3ª opció: HOSTAL ILLES PITIÜSES. La virtut d'aquest Hostal es que el teniu al mig de la illa i davant de la carretera principal. A més a més davant teniu un forn de pa (molt útil com ja us comentaré) i diversos supermercats,... Diríem que és el contrapunt a l'Entrepinos que està en una zona molt més tranquila (jo ho prefereixo).

Tornant al comentari de que Formentera és cara heu de pensar que una nit a l'Entrepinos per dues persones costa 100 euros. Això sí, com us deia l'hostal està molt bé.

- Què menjar i on menjar: Bé, no us he comentat que a l'hostal no està inclòs l'esmorzar pel que tindreu que tirar de provisions a l'habitació comprades al super o amb un cop de moto anar al forn de pa.

Sobre el menjar us comento un truquillo! Davant de l'Hostal Illes Pitiüses a Sant Ferran teniu un forn de pa que SEMPRE està ple i la raó es que us fan tot tipus d'entrepans que us serviran com a dinar a la platja... ja que un entrepà en un xiringuito us pot costar: 10 eurakos!!! Sí sí! Fliparieu com ens vem quedar el primer dia a Ses Illetes (i encara fliparieu més amb el que els hi arribaven a dir els italians... jurjurjur). ;D

Pel que fa a restaurants jo us recomano dues pizzeries MOLT bones:

- Macondo: Pizzeria boníssima a Sant Ferran, situada en un carrer peatonal pots estar al mig del carrer o al porxo. Molts tipus de pizzes amb molt bona qualitat i que sí que us recomano d'arribar-hi a les 9 en punt per trobar taula! ;)

Exemple d'una pizza del Macondo.

- Acapulco: Pizzeria que van remodelar l'any passat i amb molt bones pizzes! La gran avantatge: Està a 1 minut en moto de l'Entrepinos (seguint la carretera cap a la Mola, a peu de carretera) pel que si esteu en aquest Hostal aquesta és la vostra pizzeria! ;D

Bueee! Ara ja sabem com arribar-hi, moure'ns, dormir i menjar! La pròxima entrada us explicaré/recomanaré platges i alguns truquillos!!! Com a on anar a veure la posta de sol, que és brutal! ;D


4 comments:

marinesku said...

Edu!!!!!
M'acabo de llegir els teus dos posts de Formentera, quin CURRO més GUAI!!!! En sèrio, t'ha quedat super bé, no només la part contigut (pizza...Macondo...), sinó la part continent, mooooolt ben organitzar, clar i entenedor!!!
'Stupend!

Guybrush Threepwood said...

Eiii! Moltes gràcies Marranu pels comentaris!!! ;D

Lo que aquests dies amb tanta feina casi no puc pujar res de res... em queda la 3ra part que no se si pujar-la ara ja, o intercalar-la amb temes informàtics perquè amb aquesta última entrada no hem pujat visitessss! Que esta pasando??? XDDD

(Sort que només faig això per gust que sinó estaria estrassadíssim...) ;P

Anonymous said...

tot tot tot cert del tot. us ho diu una que li va donar la tabarra durant tot l'estiu abans d'anar-hi i que es va refiar dels consells de l'edu. hi surts guanyant escrivint-ho aquí, eh? imagina't una altra pesada com jo... apa, un petonàs,
Q.

Unknown said...

hola Edu!!! Quin blog més xulo!!M'ha encantat el teu post de Formentera.. saps que igual aquest estiu faig servir alguns dels teus consells??

Un petonet!