Monday, September 14, 2009

Software Imprescindible (IX) - Opera 10.0

Com us deia en l'anterior post... tenim novetat informàtica!!! Sí!!! Ja ha sortit la nova versió de l'Opera! La versió 10.0! I prepareu-vos perquè les millores són brutals!!! ;D

Bé, abans de tot per si hi ha algun lector despistat i quan ha llegit lo de l'Opera únicament podia pensar en el Liceu... (jur! broma fàcil i tòpica... ja ho sé!) ;P Pos us recomano primer llegir aquestes altres dues entrades sobre el millor navegador que hi ha: Opera Software Imprescindible (II)   i   Truquillos Imprescindibles - Opera.

Ok, ara que ja esteu informats... entrem en el noticion de l'any! L'OPERA 10.0 ja està aquí!!! ;) Com ja sabreu els codis en les versions dels softwares són importants perquè ens defineixen la situació d'un soft. O sigui, que surti una versió 5.2.3 d'un soft vol dir que els canvis realitzats són lleus ja que milloren les especificacions de la versió 5.2.2, però no pateixen un canvi que pugui implicar el "salt" a la versió 5.3 o a la versió 6. Per tant, un canvi de la versió 9 de l'Opera a la 10, vol dir un GRAN CANVI! ;)

Per cert, us recordo que és totalment gratuït pel que ja us el podeu baixar d'aquí.

I pel que fa a les novetats:

- S'ha millorat encara més la velocitat amb la que navegues sobretot afegint el complement Opera-Turbo per les connexions amb menys velocitat.
- La gestió dels feeds s'ha simplificat podent veure les actualitzacions que tinguem registrades amb una previsualització de mitja pantalla.
- S'ha millorat la sincronització amb la resta de versions d'Opera que utilitzem, per exemple si utilitzeu el mini-Opera al vostre mòbil, podeu sincronitzar una sessió de navegació amb l'Opera de la vostra màquina i així poder seguir amb la navegació que estàveu fent.

I ara les 2 millores BRUTALS!!!

- L'speed-dial encara és millor!!! Sííí! Quan ja pensàvem que era insuperable i "xulejaveu" a tothom quan us el veia a la pantalla de l'ordinador ens trobem un nou speed-dial personalitzable!!! Ueeee! Pel que ara podem tenir enlloc de les 9 micro-pàgines per clicar... de 4 a 25! Podent triar entre diverses configuracions: 2x2, 3x2, 3x3, 4x3,... I a més a més, podrem ficar la imatge que vulguem com a fons de l'speed-dial! Genial eh? ;P

I com diuen, val més una imatge que mil paraules:
Detall de l'Speed-Dial amb una foto de fons del viatge a Polinèsia! ;)

- I ara la segona millora! Un aspecte típic es que quan ens viciem a anar obrint pestanyes per lo bé que aguanta el navegador mantenint-les i la interacció entre elles (en podeu tenir més de 30 i l'Opera funciona sense problemes i no carrega excessivament el sistema) ens pot passar que clicant entre elles en tanquem alguna per error. Doncs bé, això tindrà solució!!! I es que a l'escaire inferior-dret trobem una icona en forma de paperera que si cliquem a sobre ens mostrarà un llistat de les pestanyes tancades i clicant sobre la que ens interessa ens la obrirà en el mateix punt que la hem tancat! BRUTAL o no??? ;)

Per últim comentar-vos que quan comenceu la instal•lació el programa us demanarà si voleu fer una instal•lació apart o actualitzar l'actual versió. Si actualitzeu feu-ho sense por, ja que us manté tota la configuració actual de Bookmarks, Feeds, Sessions, Skins,...

Vamos, que si encara teníeu algun dubte de quin és el millor navegador i quin soft imprescindible necessitàveu... us ho acabo d'aclarir! ;)

Per la propera entrada... tenim diversos temes a tocar... entre ells acabar amb el tema "Guia de Viatges - Formentera". Pel que no us desenganxeu! ;D

No comments: