Monday, November 23, 2009

Guia de Viatges - Irlanda. De viatge per la Costa Oest. De Cork a Lisdoonvarna: Cliffs of Moher, Aran Islands i The Burren. (II)

Bueee! Pos anem a per la 2ª part de la Guia nor? ;D

Abans de començar amb la ruta comentar-vos que és necessari comprar un mapa de carreteres d'Irlanda (a l'FNAC o llibreries especialitzades en trobareu sense cap problema) i evidentment sempre és molt útil portar una guia (i haver-la llegit abans) apart de la d'aquest blog... of course! ;D Jo personalment us recomano la Guia Viva de l'editorial ANAYA, tot i que les preferències per una guia o una altra sempre són molt personals...

Sobre el mapa de carreteres comentar-vos que tot és molt senzill a Irlanda perquè a diferència d'aquí per anar a cada lloc només tens una carretera pel que és impossible equivocar-se... ;) I a més a més en haver-se desenvolupat molt els darrers anys trobareu moltes carreteres en bon estat o noves, pel que caaaap problema per moure'ns! ;D

Pel que fa al tema de l'allotjament indicar-vos que nosaltres sempre vam triar (i us recomano TOTALMENT utilitzar aquest tipus d'establiment) els B&B's!!! Els Bread & Breakfast irlandesos són molt coneguts perquè apart de tenir moltíssima tradició en aquest tipus d'allotjament tenen molt assimilat a nivell de país que s'ha de donar un bon servei i són moooolt servicials apart de trobar-ne de molt guapos! ;)

Pels que no conegueu aquest tipus d'hotel es tracta de pernoctar en una habitació d'una casa irlandesa, on els propietaris apart de netejar l'habitació (com els hotels vamos) ens donen esmorzar... i com que vius amb ells doncs evidentment tens un tracte molt més personal i pots interactuar amb la gent de la casa...

Evidentment tenen vàries habitacions per llogar i l'estructura del B&B's ja depèn molt de la família, però normalment hi ha una zona de la casa que es pròpia d'ells i després la compartida que és on estan els clients i els mateixos de la casa... Heu de pensar que en aquesta zona d'Irlanda no hi han edificis grans sinó que la gent tenen una casa per ells i segons la zona amb un jardí ben gran! ;) Si voleu buscar B&B's teniu moltes webs de recerca per zones, unes de les millors:

B&B Ireland
Bed and Breakfast Ireland

I evidentment tirant de google trobareu molts buscadors! ;)


I ara comencem la ruta. Si us fixeu en la imatge anterior (si cliqueu a sobre la podeu veure ampliada) hi teniu marca't en vermell tot el recorregut que vam fer amb el cotxe. Vam decidir triar 3 punts on allotjar-nos (marcats en Groc: Lisdoonvarna, Galway i Cork) de manera que poguéssim visitar les zones properes tornant al mateix lloc i així passar-hi tranquil•lament un parell o 3 de nits.


Per començar vam anar directe de Cork fins a Lisdoonvarna que és un petit poblet del comtat de Clare i ens vam allotjar al B&B: BLACK BRIDGE HOUSE. Que com podeu veure a la foto era una casa guapíssima i s'hi estava genial! ;)

Aquí vam estar-hi 3 dies (el primer dia heu de tenir en compte que era l'arribada a l'aeroport i les 4 hores amb el cotxe fins arribar aquí). Des d'aquest poblet que tenim per visitar?

Doncs primer de tot una de les vistes més impressionants d'Irlanda els CLIFFS OF MOHER. Des de Lisdoonvarna estem a menys de 15 minuts de cotxe dels cliffs pel que cada dia hi anavem, ja que veure-hi la posta de sol i la pujada de les gavines des d'abaix és impressionant. Com podeu veure a la foto els Cliffs són uns penya-segats BRUTALS de més de 200 metres d'alçada pels que podeu anar caminant durant més de 2 kilòmetres...

Quan hi arribem trobareu un pàrking on haureu de deixar el cotxe sí o sí, però que està obert sempre, de manera que si arribeu per veure la posta de sol, com que ja no hi han els treballadors podreu aparcar gratuïtament.

Bé, ara ja anirem cap als Cliffs i en aquesta primera zona trobareu unes quantes botiguetes, un bar per refugiar-se per si plou (fet habitual a Irlanda) i una zona amb un mur per "protegir-nos" de no fotre'ns cliffs avall... No el salteu per fer millors fotos perquè hi ha uns semi-polis controlant... si voleu baixar-hi haureu d'esperar a que marxin (cap a la posta de sol).

Però ja sabem que quan anem pel món ens surt la vena "spanish" i no ens podem quedar únicament amb la vista de darrera del mur... ;D Pel que si aneu cap a l'esquerra veureu que s'acaba el mur i ens trobem un cartell que avisa que no es pot passar perquè es propietat privada... Tirem endavant i ara trobarem un caminet que recorre tots els cliffs a un escàs metre de distància de la caiguda lliure... Pel que podreu assaborir de ben aprop l'alçada i la visió impressionant dels Cliffs.

Us recomano TOTALMENT avançar pel caminet i triar alguna zona tranquila per assentar-vos al marge del penya-segat per gaudir de la vista i sentir des d'una posició tan privilegiada el que és la immensitat (concepte del que tornaré a parlar més endavant en un altre viatge)! ;D


Després d'aquesta visita també tenim per visitar la zona del The Burren. La peculiaritat d'aquesta zona es que enmig de tot el verd irlandès ens trobem amb una zona pedregosa immensa... O sigui, tens un turó tot verd i el del costat és tot pedra... Apart de veure el contrast és una zona on s'han trobat diverses tombes megalítiques i on podreu visitar un dolmen molt ben conservat: Poulnabrone.

Un altre punt important per visitar són les Aran Islands. Aquestes 3 illetes estan davant de la costa de la baia de Galway, tot i que des d'aquesta zona (Lisdoonvarna) és el punt de sortida més proper i per tant més ràpid per arribar-hi. Haurem d'agafar un vaixell d'alguna de les companyies que fan el trajecte diàriament. De les 3 illes us recomano visitar la més gran Inis Mor en la que només arribar podrem agafar bicicletes amb les que podreu anar fins més de la meitat de la illa i allà fer un caminada de 20 minuts per arribar a l'impactant Dún Aonghasa que és un fort emmurallat d'abans del 1500 a.C.


A més a més el Dún Aonghasa està situat just al costat d'uns altres penya-segats des dels que podrem veure Irlanda i gaudir novament d'una vista impressionant. Això sí, aneu primer a les Aran Islands que a Moher o els cliffs de les illes no us semblaran gaire impressionants en comparació... ;D

Una característica més de les Aran Islands que les fa d’obligatòria visita es que el ritme d'evolució de les illes ha anat totalment a banda del país pel que trobarem que la gent hi parla Irlandès de forma habitual i encara més impactant no t’entenen i amb prou feines et poden respondre parlant en inglés... Apart les cases encara conserven les imatges típiques del camp irlandès i veurem totes unes seccions interminables de murs divisoris dels que encara no es coneix del cert la seva raó de construcció...

En fi, tenim coses per fer-hi eh? ;D Per cert, en aquesta zona les possibilitats de menjar, comprar algunes coses, connectar a internet,... passaran principalment per Lisdoonvarna però tot i ésser petitet hi trobareu de tot! ;D Us recomano menjar al pub/restaurant RITZ... sí sí... com la cadena hotelera... XDDD

I bé, en la propera entrada ja pujarem al següent punt estratègic per seguir visitant la illa: GALWAY! Una ciutat guapa guapa a partir de la que podrem visitar coses tan impressionants com la Kilemore Abbey! ;)

No us ho perdeu!!! ;D

5 comments:

ddriver said...

ostres!! buscant informacio on comprar la guia viva d'Irlanda he anat a parar al teu blog, una passada i em servira de molt bona informacio.
Jo el dia 1 de gener vaig a Escocia i despres saaltare a Irlanda

Guybrush Threepwood said...

Eis ddriver! Moltes gràcies pel comentari! Ja he vist al teu perfil que ets molt de viatjar! I si és amb el Barça encara mola més! ;D

Doncs siguent home de cotxe Irlanda t'anirà perfecte per moure't! Aquesta propera setmana penjaré la 3ª part de la Guia, espero que et serveixin força! La Guia Viva te la recomano, tracta tot el país i a nosaltres ens va anar molt bé! ;)

ddriver said...

si quasi sempre faig servir aquesta guia alla on vagi, pero per Irlanda no la vaig trobar a Altair, la comprare on line suposo

Guybrush Threepwood said...

ddriver veig que som fans de la mateixa guia! ;D Jo sempre la he trobada a l'FNAC o a la Casa del Llibre (està a Passeig de Gràcia).

He mirat i a la web la tenen disponible: http://www.casadellibro.com/libro-irlanda-2008-guia-viva/1178980/2900001229783

Aquesta setmana pujaré la 3ª part de la meva Guia! jejeje! ;D

Guybrush Threepwood said...
This comment has been removed by the author.