Wednesday, November 24, 2010

ES TANCA EL CERCLE!!! Estrena el 20 maig del 2011 de PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES - La unió amb el Monkey Island ja és definitiva!!!

Sí sí síiiii! NOTICION!!!!!!!!! Ja se que us havia de postejar la primera entrega de la Guia de Viatges sobre Polinèsia, però hi ha noticions que es mereixen entrades sí o sí en el blog i sense esperar... Es que realment NO PUC ESPERAR per explicar tot el que suposa aquesta noticia que acabo de descobrir avui...

Buaaaa! Es que... QUE FUERT QUE FUERT!!! ;D Prepareu-vos per quedar-vos flipant de la connexió entre tants diversos detalls i personalment amb la base que té aquest blog!!! Perquè el que ara us explicaré no ho trobareu per molts llocs de la xarxa, excepte les zones d'elevat frikisme-investigador-monkeieru! ;D Però per sort em teniu a mi i en realitat jo estic que si no ho explico reventooooo! Marranuuu lo vas a flipar! XDDD



Total, que navegant pels blocs que habitualment visito veig que ja ha aparegut el primer Teaser de la quarta entrega de Pirates of the Caribbean, que tots els que hem vist finalitzar la tercera ja sabíem que s'estava realitzant... però el punt en que m'he quedat amb els ulls com taronges és el títol de la nova entrega ON STRANGER TIDES!!!!!!!!!

Chiii! Ja se que no us diu res de res... però no sabeu tot el que hi ha darrera d'això, pel que seguiu llegint!!! ;D Perquè el fet es que com us indico aquest títol tanca tot el cercle que relaciona directament la saga de Pirates of the Caribbean amb el Monkey Island, aventura gràfica que com sabeu és la base del nom, disseny i ànima d'aquest blog!!! ;)

Perquè ho entengueu tot hem d'anar per parts i així pugueu assimilar tot el conjunt de conceptes i així no em tracteu com un friki al que l'emoció està desbordant en el seu redactat! ;D

Toooootal! Que la cosa es remunta als anys 80, en aquell moment en Ron Gilbert es llegia el llibre del Tim Powers ON STRANGER TIDES (aneu veient la relació eh???) ;) que tracta sobre la Font de la Joventut i el pirata BarbaNegra i ja li donava juntament a l'atracció mítica de Walt Disney World "Pirates of the Caribbean" una idea de guió per un futur joc sobre Pirates. El Ron Gilbert fitxa posteriorment per LucasArts una divisió de la coneguda LucasFilms on es desenvolupen jocs d'ordinador i comença a donar-li forma a un nou concepte d'Aventura Gràfica ja que desenvolupa el motor "Scumm" (síiii! El nom del bar més famós del Monkey Island: l'SCUMM BAR) en que els jocs tindran una zona específica d'accions que permetran triar el tipus d'acció a realitzar i per tant donarà a l'usuari múltiples formes d'interacció dins del joc.

A partir d'aquí realitza el primer joc que ja marcaria una època gloriosa tant per LucasArts com pels "jugones" com jo! El MANIAC MANSION!!! La primera aventura gràfica que va assolir moltíssima popularitat per les possibilitats diverses de finalitzar el joc i per l'humor, interacció i adició que et creava! Toootal que les aventures gràfiques de LucasArts creixen brutalment en popularitat (estem parlant de l'any 87) i posteriorment li segueixen el LOOM (mítica i AG totalment diferent) i Indiana Jones and The Last Crusade, que apareix el 89 i aprofita tot l'èxit de la tercera i mítica part de l'Indy!

Arribat a aquest punt en Ron Gilbert es treu la història dels pirates del calaix i crea el que serà considerada fins i tot 20 anys després la MILLOR aventura gràfica de la història: THE SECRET OF MONKEY ISLAND!!! Això era l'any 1990, i l'èxit del joc va ser brutal fent un salt qualitatiu per l'empresa i marcant època. Perquè ho entengueu el joc és d'aquelles coses que passen a vegades quan s'ajunta un grup de gent en un moment vital de cadascun que fan que el que creen estigui anys llum per sobre de la resta de coses, són d'aquelles creacions que tenen total perfecció... Els gràfics per la època eren brutals, va ser la primera en utilitzar el potencial dels 256 colors de la VGA (novetat brutal en aquell moment on molts teníem únicament 4 colors al monitor del PC...), la música del Monkey és genial genial (tot i les limitacions de la sonoritat de l'altaveu intern), el disseny i il•lustracions de l'Steve Purcell et deixen sense paraules, i la jugabilitat, l'humor i l'adicció del joc són BRUTALS!!!

O sigui, el conjunt és perfecte i per això ÉS EL JOC! La base del mateix, recordem, i com el Ron mateix ha explicat diverses vegades és l'atracció de Pirates of the Caribbean de Disney (que hi vaig pujar a Orlando com 10 vegades perquè és genial, sobretot just en el moment de la baixada quan et trobes al mig de l'oceà entre la batalla dels dos vaixells, la sensació d'estar-ho visquent realment és brutal) i el llibre ON STRANGER TIDES del Tim Powers.

Amb aquest èxit el 1990, no es va fer esperar la segona part del joc i que contràriament al que sempre passa amb "segundas partes" és igual de genial que el primer. En realitat les discussions sobre quina de les dues parts és la millor és una constant en el món internàutic i el que durarà... ;D Naturalment aquesta segona part que va aparèixer el 1991 i treballant el mateix equip que en la primera, va tornar a ser un èxit brutal, s'havien millorat els gràfics moltíssims i s'utilitzaven tots els recursos tècnics i de hardware dels pc's que hi havia en aquell moment (per exemple, en el meu pc amb CGA no s'hi podia jugar, fet que em va provocar un trauma total...).

I aquesta segona part tenia una sorpresa MOLT IMPORTANT i es que el final del joc et deixa sense paraules!!! Els aconteixements giren d'una manera totalment inesperada i el guinyo directe a l'atracció de Disney és brutal (apart de que jo sempre hi he vist una vinculació directe amb "DRAGONES Y MAZMORRAS" anime mític aparegut uns anys abans) però les darreres imatges, una mirada d'en Guybrush cap a nosaltres i la posterior aparició de l'Elaine et deixen descol•locat totalment!!! I aquest punt és el que ha elevat el Monkey Island com a mite, perquè quin és realment el Secret de Monkey Island, i què volia dir amb aquell final el Ron Gilbert??? Era tot mentida i realment estaven a un parc d'atraccions¿? Hi ha dos móns paral•lels i ara en Guybrush no sabem si pot recordar res de les seves aventures com a pirata¿? És tot un trucu d'en Lechuck que ja sabem que utilitzava la màgia com el Vudú¿?

En resum, que si busqueu al google sobre el què significa el final del Monkey 2 hi trobareu centenars de pàgines amb teories brutalment desenvolupades per tot un conjunt infinit de fans que mai hem aconseguit trobar-ne la resposta...

I tot això succeeix perquè posteriorment al Monkey 2 (Lechuck's Revenge) el Ron Gilbert va marxar de LucasArts de manera que MAI vam tenir la tercera part que amb el final de la 2na s'intuia que seria el que ho aclariria tot!!! Així van passar els anys i al 1997 una LucasArts amb molta menys notorietat treia el tercer Monkey, però clar! sense el Ron Gilbert la cosa ja no és el mateix i sense el seu guió per la tercera part aquesta seqüela comença "treient-se" de sobre el com havia acabat la segona... Posteriorment encara en van fer una quarta part, però per qualsevol seguidor de la saga i com podeu comprovar per tota la xarxa, el Monkey Island només en són dos: The Secret of Monkey Island i Lechuck's Revenge.

En fi, la cosa es que passen els anys i comença a aparèixer internet i per tant els usuaris veiem la oportunitat de tornar a tenir aquests jocs emblemàtics a les nostres màquines i es comencen a crear comunitats sobre el Monkey Island, que contacten diverses vegades amb el Ron Gilbert, per descobrir els misteris que va deixar penjats i ell sempre diu el mateix: Que tenia pensada la tercera part, i que realment hi ha un Secret a Monkey Island!!! Cosa que encara posa més histèrics a tots els fans...

Toooooootal! Que apart apareixen tot d'elements esporàdics sobre el Monkey Island sense estar relacionats amb LucasArts de manera que podem comprar samarretes (jo ja en tinc 4 de diferents... RopaFriki POWAAAA!), tasses, pegatines,... trobem infinitat de vídeos de gent tocant les cançons del Monkey i com podeu veure un concert d'un grup que també toca diverses versions del joc, una obra de teatre d'un institut americà que recrea tot el primer Monkey (nois que quan va sortir el joc acabaven de néixer!!!),... Total! Que el fenomen fan del Monkey Island tot i que faci 20 anys del primer joc no decau sinó que augmenta i aquí tenim un altre punt important a la història...

Un d'aquests frikis per la saga és el Steven Spielberg!!! I tot i que cap dels implicats (per temes contractuals s’entén) ho ha volgut deixat clar, si que cap al 2004 van començar a aparèixer per la xarxa il•lustracions de l'Steve Purcell (que com us comentava era l'il•lustrador de tota la saga) que feien pensar en que s'estava treballant en... LA PEL•LÍCULA DEL MONKEY ISLAND!!! El fet es que l'any 2000 la ILM (Industrial Light and Magic) estava treballant en la peli del Monkey Island que anava a produïr l'Spielberg!!! Aquí podeu veure diversos dibuixos que us recordaran i molt a una altra peli... ;)






Total, que es veu que la cosa per diverses raons (ja sabeu com és això de les peles a Hollywood) no va poder tirar endavant però sí que un guionista que ja havia treballat amb l'Spielberg abans, el Ted Elliott, va estar treballant amb el guió... i quan posteriorment es va començar a treballar amb la primera PIRATES OF THE CARIBBEAN: The Curse of the Black Pearl, a que no sabeu qui van contractar per fer el guió??? Pos sí!!! En Ted Elliott, de manera que va utilitzar gran quantitat d'idees de l'antic guió per realitzar el nou, del que s'ha aclarit posteriorment que les dues primeres pelis de Pirates of the Caribbean són realment el que corresponia a la peli del Monkey Island! I realment és totalment així!!! Fins i tot cadascuna fa referència a la primera i segona part del joc!!! ;)

En realitat quan estava al cine veient la primera en pocs segons ja vaig començar a dir emocionat: "És com el Monkey!!!!!" I òbviament la xarxa està pleníssima de comentaris, vídeos, comparacions,... demostrant aquest fet, fins i tot el Ron Gilbert al seu blog realitzava una entrada titolada "The Monkey Island Movie" on hi deixa clar que ell també ho sap: " ...and I'm thinking to myself, "Hey, I've seen this before... no... I've played this before... no... I've designed this before!" I'm thinking "This is the Monkey Island Movie!"... "

A la pàgina dedicada al Monkey Island SCUUM BAR van realitzar tota una entrada dedicada a detallar TOTES les similituds entre les pelis i el joc, aquí en teniu el link. I perquè en tingueu un exemple, aquí us deixo unes quantes imatges on la similitud és total i òbviament una cosa així com el camí per anar a la "choza" de la tia del vudú no es fa igual si es que no tens clar que estàs fent la peli del Monkey! ;) Apart de que hi ha constants guinyos entre el joc i la peli, per exemple, el Guybrush per anar a la "choza" que us comento utilitza un taüt que troba en la cienaga i va remant amb un ós que també hi troba... a la 2ª peli la primera imatge és en Jack Sparrow a dins d'un taüt per l'aigua utilitzant-lo també com a barca... I ja no parlem dels esquelets pirates: El Lechuck (el pirata fantasma que intenta matar amb en Guybrush perquè s'ha enamorat de l'Elaine Marley) té un vaixell amagat en un illa impossible de trobar (Monkey Island) i amb tota la tripulació que són esquelets pirates... que quan beuen GROG (la beguda pirata per excel·lència) se'ls hi cau a través de les costelles... Us sona d'algo tot això???I en realitat us podria posar 1000 exemples més que podeu trobar documentats a la xarxa en milers de pàgines... Pel que veiem aquests:

El Guybrush camí de la casa de la Voodo Lady i el Will amb l'Elizabeth camí de la casa de la (casualment) hechizera de Voodo.


Imatge del Lechuck i del Capità Barbosa.


I ara que ja heu assimilat que les dues primeres parts de Pirates of the Caribbean són la peli que tots els fans del Monkey Island sempre havíem volgut veure ens trobem en l'últim punt que tanca tot aquest cercle...

En els crèdits del Monkey Island 1 et diu que ni la BSO ni el llibre del Monkey estan disponibles (en plan conya) però que jo i suposo molts ens vam quedar super frustrats perquè imagineu un llibre del Monkey... Buaaaaa! Quin luju! ;) De manera que fa uns anys quan el Ron Gilbert va indicar la relació entre el llibre de ON STRANGER TIDES i el Monkey Island el vaig comprar per Amazon i per dues vegades l'he començat quan he tornat a agafar el tren i com que va tant malament que sempre acabo tornant al cotxe encara no l'he acabat... Això sí! De moment el llibre enganxa i TOTALMENT és el Monkey Island!!!

Pel que després de que la tercera part de Pirates of the Caribbean ja no tingués relació amb el Monkey Island, ara tenim que la quarta part porta com a títol el nom del llibre que va inspirar el Ron Gilbert per fer el Monkey Island!!! De manera que la peli que ja va representar al joc ara representarà el llibre que va inspirar el joc, de manera que el cercle entre THE SECRET OF MONKEY ISLAND i PIRATES OF THE CARIBBEAN i el llibre ON STRANGER TIDES es tanca!!! I ja dona igual si la peli serà més bona o menys, perquè un fet com aquest és tan emocionant (recordeu que la base d'aquest blog és el Monkey Island i òbviament tinc comprats els dvd's de les 3 pelis i el llibre) que l'estrena de la peli és un super-aconteixement que permetrà tornar a parlar del Monkey Island encara molt més!!! ;D

I per acabar aquesta mega-entrada i per donar les gràcies als que heu llegit fins aquí descobrint tot el que s'inbrinca al darrera de les creacions artístiques... acabo amb unes darreres afirmacions! ;)

1- El Ted Elliott guionista de la possible peli del Monkey i de la saga Pirates of... també és el guionista d'aquesta 4ª part.

2- Jo podré dir que ja tenia el llibre abans de tot això i a més a més ara SÍ que tinc una mega bona raó per posar-lo en el TOP de coses que he de fer abans del maig! ;)

3- Pels que encara lo del Monkey Island us soni a "xino" us recomano TOTALMENT baixar-lo (perquè veieu que us ho poso fàcil en aquesta entrada d'aquest mateix blog us poso un link al Megaupload per baixar-los i amb la música amb qualitat actual) i jugar-lo!!! No sabeu lo agraïts que m'estareu després! I corroboro que tant la Marranu com la Chemeru l'han jugat després de sentir-me mil vegades a parlar-ne i s'ho van passar teta.

4- I ara perquè acabeu de veure com de gran és el fenomen Monkey Island us deixo uns quants vídeos del Youtube! Amb la sintonia tocada per un grup en un concert, la obra de teatre, i com no la genial adaptació a còmic del The Secret of the Monkey Island... genial genial genial! ;)








5- VISCA EL MONKEY ISLAND, ELS PIRATES OF THE CARIBBEAN, ON STRANGER TIDES i l'atracció de Disney (QUE ÉS BRUTAL BRUTAL!!!). Yoho! Yoho! A pirate's life for me!!! ;D

4 comments:

marinesku said...

and now... bring me the horizon

(quan es fan entades tan magnífiques com aquesta, les paraules sobren)

(preparat pel teu friki-diploma i cerimònia a lo hollywood)

(spielberg s'escriu spielberg, no spilberg. però és moníssim pensar que ho escrivies malament perquè se't enduïa l'emoció)

Guybrush Threepwood said...

Uooooo!!! La frase està totalment a l'alçada de l'entrada!!! ;)

Aixxxx tindrem cerimònia d'entrega... Ueeeeeeee!!! M'he de preparar la vestimenta 100% friki-monkeyera per la ocasió!!! ;D

I que fuert lo del Spielberg... es que fa mal als ulls... i n'hi havia 3!!! XDDD Però sí, sí, és el que té l'emoció perquè mentres corregia això vaig trobar altres cagades... imagina't! jajaja! ;D

Emotion a topeeeee! ;D

Gabriel Gavina said...

Aacabo de descobrir aquest blog a partir del teuy comentari a Zona Fandom... BRUTAL! No en sabia res d'aquestes connexions! Cada vegada tinc més i més ganes de veure Piratas 4 si és que això és possible!!

Guybrush Threepwood said...

Eis! Gràcies pel comentari Gabriel! ;) Pos sí sí! Jo també vaig flipar el dia que vaig veure lo de "On Stranger Tides", i ara realment hi ha moltes ganes de la 4ª entrega!!! ;)