Saturday, October 3, 2009

42è Festival de Cinema de Sitges - Dia 1: GOEMON i YATTERMAN


I per fi! Ja el tenim aquí!!! ;) Ja portem dos dies de Festival i el poble ja comença a veure's envaït pels "de negre"... I jo vaig començar ahir amb una aposta japo-friki un Festival que pinta molt bé.

Doncs comencem amb la crònica de les dues pelis:

GOEMON com ens explicava la breu sinopsis del programa del Festival es basava en la vida de Ishikawa Goemon un famós "bandoleru" que robava als rics per donar-li als pobres... a la pel•lícula concretament un Robin-Hood a l'estil ninja. El fet però es que l'estructura del Robin-Ninja que roba i ajuda als pobres dura únicament uns 15 minuts, el temps just perquè ens puguin començar a explicar el passat d'en Goemon i la mort de tota la seva família per causa d'un complot per matar en Nobunaga (emperador-rei de turno, vestit per l'ocasió com el Rei Arturo).

Amb tota aquesta descripció ja podeu veure que la cosa prometia molts puntassos i que apuntava a l'estil trascendent-dramón d'algunes pel•lícules japoneses.

I així va ser! ;) La trama de la història tractarà d'en Goemon intentant primer trobar el significat d'una caixa occidental que roba (la caixa de Pandora) i després matar a l'actual emperador-rei per haver organitzat el complot en que mataven a la seva família. Per tot això en Goemon es trobarà pel mig a un antic ninja (Saizo) amb qui havia compartit la joventut aprenent del gran ninja Hattori Hanzō (moment aplaudiment de tot el Retiro).

A partir d'aquí doncs tindrem batalles campals molt espectaculars (i amb moooolt d'ordinador) en que un sol ninja (Goemon) lluita contra centenars de soldats i evidentment se'ls va pulint a tots... ;P I començarà la part de "drama" en que va morint tot quisqui amb la típica banda sonora transcendent de fons...

Punts forts de la peli? Els moments "guinyo" totals i plànols heroics! S'ha de pensar que de vegades et sembla estar veient Bola de Drac i d'altres El Señor de los Anillos. Dos moments genials són la imatge CLAVADA de quan el Goku lluitava amb el Follet Tortuga (Jackie Chan) en la final de les arts marcials i es golpegen de patada els dos a la vegada al cel amb el sol de fons de les dues figures (escena evidentment també a guinyo d'una altra) i el moment "Jinetes de Rohan" arribant davant de Minas Tirith i baixant a l'ataque...

En resum, una peli amb moments èpics en que és difícil no riure/aplaudir de lo trascendents que són enmig d'un drama total de venjança i justícia.


Com veieu la 1ª peli de l'inici friki-japo havia complert i de sobres les expectatives... però quedava el plat fort: YATTERMAN!!!

Peli difícilment resumible... fins i tot difícil d'explicar... però que val molt la pena! La cosa està en que Yatterman és un manga japonès que es va editar el 1977, però del que l'any passat en van fer un remake i de pas... la Pel•lícula! ;) Dir-vos que al Japó ha tingut molt d'èxit i és fàcil d'entendre si recordem sèries i pelis rollo "Ultraman".

Per tant tenim una història senzilla en que els protagonistes són dos "novietes" que són els Yatterman nº1 i 2, i evidentment defensen la justicia, la ciutat i tal,... dels dolents: Doronjo que no són ni més ni menys que dos ajudants encarnant el paper de "desastres total" i una noia imponent que aporti el morbo de la "dolenta buenorra". Amb aquests elements tenim una recreació del manga espectacular ja que realment es cuiden els detalls de manera que la recreació dels efectes, detalls,... que et trobaries amb un manga els tenen a la peli.



Així trobem moments estelars com la lluita entre els robots (bo contra dolent), les típiques escenes dels dolents apunt de guanyar quan la caguen amb alguna acció absurda,... provocant les carcajades del personal (que per cert el Retiro estava petat).

Com a valoració dir que com llegia en altres blogs has de veure-la amb la ment oberta per poder entrar-hi però les paròdies i escenes totalment surrealistes s'ho valen! ;D Per cert, la peli està dirigida per Takashi Miike que és el director d'entre d'altres de Crows Zero de la que aquest any teniu la 2ª part al Festival. ;)

Avui tinc "MALICE IN WONDERLAND" i "THE CHILDREN". Pel que no us perdeu la pròxima entrada que The Children promet i molt! XD

No comments: